Aktiviteetit

Mitä kylämme ja lähiympäristömme tarjoavat? Kaikkea on vastauksemme… Kerromme tässä kategoriassa mistä ja miten löytyy harrastusmahdollisuuksia tai nähtävyyksiä.

Paikallinen taitelijamme Lea Viidan nettisivujen kautta pääset tutustumaan hänen töihinsä virtuaalisesti

https://www.leaviita.com/

 

 

 

Alueellamme metsästys on kuulunut harrastuksiimme ikäryhmissä vauvasta vaariin. Alueella toimivat rekisteröityneet metsästysseurojen tiedot löytyvät seuraavien linkkien alta

RaaEKM esite (1)

Luusuan Erämiehet ry https://luusuaneramiehet.nettisivu.org/

Mikä onkaan parempaa harrastusta kuin kalastus. Sitä voivat kaiken ikäiset harrastaa ja samalla pääsee nauttimaan kauniista luonnosta.

Paikallisia kalastusluppia saa ostettua esim. Luusuan kylätalolta

Luusuan Osakaskunta (kalastuskunta) – Luusuan osakaskunta. Luusuan kalastuskunta (nettisivu.org)

 

Mikä onkaan paras paikka parantua ja latautua. Ei ihmekään että luontoa sanotaan mekaksemme. Alueellamme on aivan huikeat maisemat joissa kannattee ehdottomasti käydä tutustumassa.

Auttiköngäs

Auttiköngäs on jylhä nähtävyys Korouoman jatkeessa, mistä Auttijoki laskee Kemijoen Auttinjyrhämään. Itse köngäs on Posiontien varressa Könkäänvaaran kainalossa. Noin 4 kilometrin kävelypolku lähtee vanhalta uittopadolta kosken yli jatkaen metsämaisemassa Auttijoen laavulle. Riippusillan jälkeen noustaan vielä Könkäänvaaran näkötornille.

Juuvaara 

Karu rakkakivikkoinen Juuvaara on palkitseva maisemapaikka. kun kerran on vaaran kiviselle laelle noussut, voi ihailla mahtavia Juujärven kylän ja Ylä-Kemijoen maisemia. Jokilaakson lisäksi näköala ulottuu pohjoisessa Kemijärvelle asti vesiselkien yli.

Säännöstelty Kemijoki

Kemijoki, Suomen pisin joki, on kahlittu voimalaitoksin ja patovalleilla. Luusuassa ja Kemijärvellä tämä työn jälki on nähtävillä. Padot kiertävät kemijärven rannoilla osissa Luusuaa. Runsasvetisinä keväinä voit nähdä ohijuoksutuksia Seitakorvan voimalaitoksen tulvaluukuista vanhaan Juukoskeen. Juoksutuksista saa tietoa Kemijoki Oy:lta.

Kemijärven vesialueet

Kemijärven vesialueet ulottuvat Pelkosenniemeltä Suomutunturille ja Räisälään, sekä Soppelasta Luusuaan. Ailanganniemen hietikot, väljät kalavedet ja komeat vaarat ovat unohtumaton kokonaisuus. Patokierros Luusuassa näyttää jo paljon Kemijärven vesilakeuksista.

Oilunganniemi

Ulkuniemi

Kappeli

Koulu ja wanha putka

Riippusilta ja patopenkat

Kulmungin penkka, lintutorni ja laavu

Kylämuseo, avoinna sovittaessa p. 040 522 8644 / 040 773 7213

Soinanlahden  laavu

Neitiharjun muinainen asuinpaikka

Paikallisten maa- ja kotitalous seuran toiminnasta löytyy tietoa alla olevasta esitteestä

Maa- ja kotitalousseura